top of page
Search

Google'da İnovasyonun Temel İlkeleri-2

5- Verileri Kullanmak

Eğer bizler verileri kullancak bir havuzu kendimizde veya kurumumuzda inşa etmedi isek, gelen her bilgi ve fikri boşluğa ya da çöpe atılabiliriz. Akademi olarak kişi ve kurumlarla eş zamanlı çalışmaktayız. Şu hastalığı tespit ettik: -Muhatabımız çok bilgili, çok imkanlı, çok deneyimli, çok güzel çalışmaları olan birisi olsun.- Zenginlik ve birikimleri bütünleyecek bir havuzunun ya da bir birlik network'ünün olmamasını tespit ettik. Sürekli bu kişi ve kurumlar bilgi için kitaplar dolusu veriyi almalarına rağmen bir türlü dişe dokunur anlayışsal bir yenilik getiremiyor. Çünkü birleyemiyorlar.

Evet birlemek ya da bütün haline getirmek en büyük zenginliktir.

Çok gezmiş ve okumuş birisi mi yoksa az ama öz bilgiyi birlemiş birisi mi daha huzurlu ve mutludur.

Çok gezmiş ve okumuş birisi mi yoksa az ama öz bilgiyi birlemiş birisi mi daha üretkendir.


Çok gezmiş ve okumuş birisi mi yoksa az ama öz bilgiyi birlemiş birisi mi hayatın anam ve manasını bulmuştur.


Çok gezmiş ve okumuş birisi mi yoksa az ama öz bilgiyi birlemiş birisi mi tatminliği bulmuştur.


Çok gezmiş ve okumuş birisi mi yoksa az ama öz bilgiyi birlemiş birisi mi daha inovatif fikirleri vardır.



6- Çok Deneyip Başarısızlıktan Ders Almak

İnsan talim ede ede alim olur. Talim eden talebedir. Talep edilene de mutlaka verilir. Bilimadamlarını başarılı kılan çok deneyip yanılarak iş yapmalarıdır. Yani bu konuda çokça kafa yormalarıdır. Eğer bizde kendimizi, ailemizi ve çalışanlarımızı bu şekilde motive edersek, mutlaka güzel buluşlara kapı açabiliriz. Ünlü bir iş adamının dediği gibi, eğer inovasyonda değişik şeyleri denerken bir girişim tutarsa tarih yazılır. Eğer tutmazsa yenisini denemek için yola devam edersin. Bu kadar basit.


7- Uygun Fiziksel Ortamı Oluşturmak

Eko-sistem dediğimiz bir ortamı oluşturmadan sonuç almak mümkün değildir Bugün teknoloji sayesinde en sıcak ya da soğuk bölgelerde bile her türlü tarım faaliyeti yapılmaktadır. Eko sistem olan serlara oluşturulunca içinde de o eko-sisteme uygun tarımsal ürünlerde yetiştirilmektedir. İnsan da bu eko-sistemde açığa çıkmaktadır. Tabiki her ortamda çok başarılı bireyler yetişebilir. Ama bu bireyseldir. Lakin bu işi toplu olarak ele alacak olursak uygun ortamlar oluşturmak çok elzemdir. Çünkü hızlı ve garantili bir süreç ancak bu şeklide sağlanır.


Uygun fiziksel ortamlar oluşturmak için biraz bütçe ve doğru kişilerle akılcı planlama yapılması ilk aşamada yeterli gözükecek adımlardır. Sonrası zaten süreç ile birlikte deneyimlerle en olgun hale gelir.

EzekiEL Kültür Kulübü



3 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page